...ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun...
Noh, ei sentään vielä lokakuu ole "viuhunut" ohi, mutta johonkin ne päivät vaan katoaa...eikoo kummallista? Höpötykset sikseen ja asiaan!

Viski-Huskin geeleily ura potkaistiin käyntiin Siikajoella 20.9. 
Edellis iltana meitä oli mukava joukko valmistelemassa noita karkeloita, ja jopa ihmisten aikoihin selvittiin kotiinkin. Tosin ryvettyneen pikku-huskyn puhtaaksi saaminen kesti pitkälle yöhön, mutta skarppina olin aamulla pystyssä ja oikeesti ihan ajoissakin.... siihen asti kun Viski äkkäsi sivupihalla keikistelevän fasaanin. Kaverilla hävisi välittömästi korvat ja sinnehän sitä painuttiin, linnun perässä metsäkaistaleen läpi Sikkilän pelloille. Tässä vaiheessa mulla kyrvähti käpy, ei auttanu kun kirmata perässä. Jos naapurit on nähny niin on varmaan ollu hymy herkässä...

Fasaani sinkoilee kun päätön kana ojien ja pusikkojen yli, koira paahtaa hullunkiilto ja fasaanipaistin kuvat silmissä ja sitten se varmaan huvittavin näky eli minä, tukka pystyssä, housut ja kengät läpimärkänä ja yltä päältä paskassa kaiken maailman takiaisista ja töhnästä, huutaen ku oikohöylä.
Lopulta kaverin mielenkiinto lintuun lopahti  kun sain tarrattua sitä persvilloista kiinni,  ja ilme oli sellanen et  "Ai!  Sinäkin oot täällä! Voi ku kiva!"

NiskaPerse-otteella retuutin koiran  kotio ja  suorilta suihkun alle, ei paljon ollu vaihtoehtoja.
Tunnin myöhässä aikataulusta viimen suoriuduttiin Heppakeskukselle, onneksi siperialaiset arvosteltiin päivemmällä joten ehti koirakin kuivua siihen mennessä.
Pieniä perhosia vatsassa aiheutti se seikka että Viski on tasan kerran aiemmin nähnyt näyttelyremmin ja toiseksi se että  ventovieraat koirat ja ihmiset oli sille myös aika uus juttu. Mutta lukisti jätkä touhun ja tohinan otti, olin oikein positiivisesti yllättynyt.
Ja eipä nuo postittviset yllätykset siihen jääneet...
Tuomarina toimi Katja Korhonen ja arvostelu oli seuraavanlainen:

6kk. Erinomaiset mittasuhteet omaava, tasapainoisesti kehittynyt uros pentu, jolla erinomainen pää & ilme. Hyvät korvat, kaunis kaula, ikäisekseen hyvä eturinta ja runko. Hyvä lanne ja lantio. Hyvä häntä. Tasapainoiset kulmaukset edessä ja takana. Hyvä raajaluusto. Erinomaiset käpälät. Liikkuu yhdensuuntaisesti edestä ja takaa,  erinomaisella askelpituudella sivusta. Esiintyy ja esitetään hyvin. Erinomainen kokonaisuus.

ROP-pentu, KP

Loppujenlopuksi päivän kruunasi RYP 1-sijoitus !
Piti siinä hetken hieroskella emännänkin silmiään kun toiseksi jäi todella upea Amerikan Akita mitä olin koko päivän ihastellut, kolmas taisi olla ChowChow ja neljäs Faaraokoira. Kaikki aivan mahtavia tapauksia.

BIS-kehässä ei enää sijoitusta tullut ja ehkä hyvä niin, tiedä vaikka handlerilla olisi noussut pissa piähän :D

BIS-1 oli kaunis Lyhytkarvainen Collie, tosi näpsäkkä pakkaus.
BIS-2 Englannin Springerspanieli
BIS-3 Lyhytkarvainen Kettuterrieri
BIS-4 Afgaaninvinttikoira

Ja jotain kuviakin löytyis arkistosta kun vaan photobucket suostuis taas yhteistyöhön........