Ihan vallan oli päässyt unohtumaan koko kisa...

7.9 Raahessa korkattiin viimein Vannun kilpailukirja, mun muistissa on joitain mustia aukkoja jännityksestä johtuen mutta päivä eteni kutakuinkin näin:

Aamutuimaan hurautettiin jäähallin kentälle tekemään kehää ja pystyttämään telttaa, mikä onnistuikin vikkelään useamman talkoolaisen voimin. Mitä nyt yksi kehänauha oli vaihtunut lahjanaruun ja kohmeiset ampiaiset olivat jo heti aamusta meidän riesana.
Aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja tuomarikin tuumi että tokkopa uskovat kotopuolessa hänen olleen tuomaroimassa kun hyvin ruskettuneena palaa kotiin.
EVL aloitti päivän, VOI luokkaa ei ollut laisinkaan, AVO kin hujahti hetkessä ja sitten tutisikin emännän puntit jo sen verran että rupeaa muisti pätkimään.

Mutta kisakirja kertoo seuraavaa:

Luoksepäästävyys: 10 (ei mitään ongelmaa)
Paikalla makaaminen: 9 (lopussa tarvi toisen käskyn perusasentoon)
Seuraaminen kytkettynä: 7,5 (täytyy tunnustaa että nopeuden vaihteluita ei liiemmin ole tullut reenattua)
Seuraaminen taluttimetta: 0 (niin kauan meni ok kunnes ensimmäinen nopeuden vaihto tuli, sitten lyötiin ihan läskiksi)
Liikkeestä maahanmeno: 0 (tässä kohtaa Vannu päätti hauskuuttaa yleisöä. Koira seuraa nätisti, menee maahan käskystä, palaan koiran viereen ja annan käskyn, annan toisen käskyn! Se ei hievahdakkaan, annan kolmannen käskyn ja mitä tekee Vannu? Nakkaa katolleen!!!! Tässä vaiheessa kehän laidalta kuuluu naurun remahdus ja tuomarikin hytkyy huomattavsti. Mitäpä tuota selittelemään, se on Vannu!
Luoksetulo: 9 (Tämä on Vannun bravuuri, hieman vinosta perusasennosta rokotti pisteen verran)
Liikkeestä seisominen: 7 (ilmeisesti hiippaili perään, mustaa aukkoa pukkaa...)
Estehyppy: 0 (Tämä olisi onnistunut täydellisesti JOS minä en olisi sitä sössinyt, koira hyppää käskystä ja pysähtyy käskystä. Mitä tekee ohjaaja? Kiertää koiran vierelle, VÄÄRÄLLE PUOLELLE! Huomaan vasta siinä vaiheessa kun olen käskyn antanut että piru oon väärällä puolella ja sanon sen vielä ääneenkin... Mikä lie aivopieru!
Kokonaisvaikutus: 7

Pisteitä tasan 100 eli ALO3
Ja tuomarihan oli Marko Puranen

Vaikka paljon söhellettiin puolin ja toisin niin en muuta osaa olla kuin tyytyväinen, voitin oman asennevamman ja Vannulle teki kutaa saada kisakokemusta. Kyllä me vielä tästä!